12 feb. 2012

Nederlands Kampioenschap 2011-2012 Lemmer!

Het verslag geschreven door Cyril!
Op 11-02-2012 was het dan zo ver! Het Nederlands kampioenschap groepsspringen werd in Lemmer gehouden. De afgelopen maanden stonden de trainingen volledig in het teken van deze wedstrijd. Na de plaatsingswedstrijden in november wisten we dat zowel de junioren als de senioren door waren op alle onderdelen!
Voor het eerst dit jaar mochten de junioren in de ochtend al hun onderdelen draaien en de senioren waren in de middag aan de beurt. “Gelukkig” ging de Elfstedentocht niet door want dat had waarschijnlijk voor lange files gezorgd maar nu was het prima te rijden naar Friesland! 
De junioren;
Al in de tweede ronde mochten de junioren aan de slag op het onderdeel minitramp pegasus.
Hoewel er wel netjes gesprongen werd, leek er ook wel iets van onwennigheid in te zitten… Na wat kleine individuele foutjes konden we ook niet echt tevreden zijn over dat wat we hadden laten zien… we konden immers beter! Toch werden we beloond. Qua netheid scoorden we hoog en wisten we toch een derde plaats te bemachtigen!!
Als tweede onderdeel was plank pegasus aan de beurt. Dit is een onderdeel waaraan we eigenlijk weinig tijd besteden. Vandaar dat we daar deelnamen op B-niveau! De concurrentie was er erg goed! Ondanks behoorlijk goede sprongen werd ons het afzetten bij de tipsalto’s zwaar aangerekend en dat kostte ons veel punten… Een 6e plaats was het resultaat..
Bij de tafel sprongen we wel behoorlijk goed zonder grote fouten. Het kleine verschil van slechts 1.55 punten met de eerste plaats leverde ons “slechts”een vijfde plaats op.
Bij het koningsnummer minitramp mat waren we goed geconcentreerd begonnen…Alles moest goed gaan om mee te draaien aan de top! De banen verliepen netjes maar helaas sloop er wat overconcentratie in. De valpartijen bij de vrije baan waren niet voorspelbaar maar wel acceptabel…daar nemen we tenslotte wat risico’s! De tegenstanders lieten maar weinig liggen… Toch hebben we een derde plaats weten te veroveren!!! Een plaats waar we trots op mogen zijn!
 De meiden hebben gemerkt dat we goed mee kunnen draaien aan de top maar helaas waren er toch twee laatste plaatsen naast het podium. De moordende concurrentie is daar natuurlijk ook verantwoordelijk voor maar we zullen ook op het gebied van niveau wat gas moeten geven…. Gelukkig kunnen we ons daar volledig op gaan richten de komende weken en zullen we volgend jaar hopelijk weer in de finales mogen schitteren!!

De senioren;
De senioren waren zoals gezegd ’s middags aan de beurt. Tijdens de trainingen waren de meiden al erg scherp. De banen werden daar goed en stabiel gesprongen en ook de aanwezigheid van alle meiden en daarbij Lisa nog als extraatje gaf een goed en mooi beeld van hun kunnen.
In deze wedstrijden kiezen we ervoor om wat meer niveau te laten en daardoor wat meer risico’s te nemen. Dat pakt eigenlijk altijd wel goed uit..
Plank is net als bij de junioren een onderdeel waar we minder aan doen. Op B-niveau namen we deel en dat was nog geen garantie voor eremetaal! Hoewel we in de vrije beurten wel wat lieten liggen en onze tipsalto’s niet echt super uitgevoerd werden, leek het nummer toch zo te verlopen zoals we het trainden… Helaas hadden we  geduchte tegenstand van teams die ook in een A-finale mee hadden kunnen komen…. Een vierde plaats viel ons ten deel! Een plaats waar we, zoals later bleek maar aan moesten wennen!!
Zowel bij pegasus als bij tafel leek het machientje niet echt te willen draaien. Hoewel er individueel  best wat hoogtepuntjes te bespeuren waren leek de power een beetje uit de groep. Niet geheel volgens de verrichtingen  in de laatste trainingen kwamen er wat slordigheidjes in die we eigenlijk normaal niet kennen. We konden beter! En hoewel we geen slechte nummers draaiden waren we niet tevreden! (EN DE A-RITMISCHE HERRIE VAN STAR DEED OOK AL GEEN GOEDE ZAKEN!!)
Het koningsnummer kan bij scherpte ook echt ons beste nummer zijn!! Het niveau zit goed en de sprongen worden eigenlijk allemaal beheerst! Ook de anderhalve en dubbele schroeven leken relatief risicoloos. Ook de dubbelsalto van Sanne was nog nooit fout gegaan..
Na wat afleiding van trampolinewissels  bij het inspringen waren we niet optimaal geconcentreerd. De kopjes leken een beetje te hangen.. Dat we alle mogelijke concentratie hadden moeten opbrengen bleek wel want ik denk dat we niet zo beroerd hebben gesprongen op een NK. Afgezien van alle individuele hoogtepuntjes waren er helaas ook wat individuele dieptepuntjes te zien.
De teleurstelling was groot en hoewel we ook STAR konden beschuldigen van opgewekte irritatie moeten we denk ik toch de schuld bij onszelf zoeken……
Alle onderdelen “pisten we net naast de pot”, we moesten genoegen nemen met vier vierde plaatsen. Dat we dat niet gewend zijn mag duidelijk wezen! De teleurstelling was dus groot
Dit schrijvende moet ik dan toch weer denken aan de opmerking van Janneke…. (Zoals ze mij wel vaker kan omvormen)    ; “maar ik vond het wel gezellig!!!”
Nou dat was het ook! Dus kunnen we terugkijken op een gezellig dag met hoogte- en dieptepunten!
Nu kunnen we ons weer gaan beleggen op nieuwe sprongen en hopelijk volgend jaar goed beslagen aan de finale deelnemen!

Cyril en Jorrit; Namens ons allemaal heel erg bedankt voor de gezellige dag en verre trip. Jorrit zelfs helemaal uit Rotterdam!!! En Cyril bedankt voor de trainingen vooraf!!

De foto's zijn te bekijken onder het kopje foto's en de filmpjes komen binnenkort op het kanaal op youtube!