23 dec. 2012

NK jeugd & individueel, een succes!

Zaterdag 15 december was het dan eindelijk zover, het Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd en het Individuele springen!!

Vrijdag avond 14 december om half 12 konden mensen van de organisatie met hun hulptroepen aan de slag om alle toestellen uit de container van de Bosan te halen en deze alvast in de zaal te zetten!! Met om half 1 nog even heen en weer te rijden voor twee extra trampolines, kon iedereen daarna lekker zijn bed in om een paar uurtjes te slapen en vervolgens op zaterdag ochtend 15 december om 7uur de zaal helemaal klaar te zetten. Ook hierbij kregen de mensen van de organisatie weer hulp van ouders, leden en familie. Erg fijn!!

Na het opzetten, ophangen en versieren van alle kerstbomen was de zaal helemaal af, wist iedereen wat hij/zij moest doen en kon de wedstrijd beginnen. Om kwart voor 10 was dan ook, onder leiding van een leuk muziekje de opmars van alle verenigingen uit het hele land en om 10 uur kon de eerste ronde beginnen.

Elistha/Excelsior deed deze dag mee met de Jeugd groep en een aantal individuele springsters.

Voor de Jeugd groep was dit voor alle meiden het eerste Nederlands Kampioenschap waar ze aan mee deden. De meiden waren dus best een beetje zenuwachtig, maar hadden een hoop supporters die ze konden aanmoedigen!

De Jeugd meiden waren al snel aan de beurt bij Trampoline Mat. Na een paar minuutjes inspringen, was het dan zover.. Ze mochten beginnen. Even allemaal uitstrekken en lachen naar de jury en dan je aller mooiste sprongen laten zien. De meiden sprongen netjes en de twee schroeven in de vrije baan stonden. Helaas hadden de meiden ook vallen en een paar sprongen die iets minder gingen. Toch wisten de meiden een hele mooie 5e plaats te halen met 19.10 punten.

Na een ronde wachten mochten de meiden weer aan de slag op Trampoline Pegasus. Ook hier mochten de meiden weer even inspringen, uitstrekken, lachen en daarna de sprongen laten zien die ze hadden geoefend. De baan doorhurken blijft bij de meiden toch een spannende baan, maar de meiden wisten allemaal netjes over de pegasus te komen!! Ook bij de rest van de sprongen waren de meiden netjes en daar kregen ze dan ook de punten voor.. Op dit onderdeel wisten de meiden weer heel netjes 5e te worden met 17.90 punten.

Twee keer 5e van Nederland dus!! Goed gedaan en jullie mogen trots zijn!!

Nu was het de beurt aan de individuele springsters van Elistha/Excelsior..
De meiden die mee deden waren verdeeld over de hele middag wedstrijd en sommige moesten lang wachten voor ze dan eindelijk de sprongen mochten laten zien.
Als hoogtepuntjes van de springsters waren de anderhalf van Rosan en de fantastische prestatie van Anouk vd G op pegasus (5e plaats) super!! Alle meiden hebben deze dag laten zien wat ze konden. Ookal was het soms misschien een beetje teleurstellend, omdat je van jezelf wist dat het beter kon, het was al met al een geslaagde dag en iedereen mag trots zijn!

De complete uitslagen kun je zien op;
NK Jeugd
http://www.kngu.nl/nl/club-en-sporter/sportaanbod/groepsspringen/nieuws/2012/12/~/media/Groepsspringen/documenten/Uitslagen/Uitslag%20NK%20groepsspringen%20jeugd%2015-12-2012%20Elst.ashx 

NK individueel
http://www.kngu.nl/nl/club-en-sporter/sportaanbod/groepsspringen/nieuws/2012/12/~/media/Groepsspringen/documenten/Uitslagen/Uitslag%20individueel%20NK%2015-12-2012%20Elst.ashx