12 feb. 2013

Nederlands Kampioenschap Junioren & Senioren GROOT Succes!!!

Afgelopen zaterdag (9 februari 2013) was het Nederlands Kampioenschap voor de junioren en senioren op het A en B niveau. Dit NK werd dit jaar in Ede gehouden, dus de meiden en trainer hoefde dit keer niet zo ver te rijden!!
De springgroep deed zoals elk jaar mee met een junioren en senioren team. Zij streden deze dag met de rest van Nederland om een plaatje op het podium.
EN DAT IS ZE GELUKT!!

Junioren.
De junioren hadden alle onderdelen in de ochtend. Gelijk de tweede ronde waren ze aan de beurt op Trampoline Pegasus. Ondanks dat de meiden wat slordigheidjes en een val hadden, wisten ze toch een goed resultaat neer te zetten. De meiden werden op dit onderdeel met 18.15 punten, derde van Nederland en mochten dus de bronzen beker in ontvangst nemen!!

Na trampoline pegasus moesten de meiden bijna een uur wachten om vervolgens te mogen knallen op Trampoline Tafel. Na nog een paar aandachtspunten van de trainer te krijgen, mochten ze beginnen. De meiden sprongen erg netjes en er waren geen vallen. Ze wisten zelfs bij hun categorie de hoogste score op de netheid te behalen. Hierdoor hebben de meiden met 19.85 de zilveren beker weten te winnen. Ze zijn op dit onderdeel dus tweede van Nederland geworden!!

Als volgende onderdeel waren de meiden aan de beurt op Trampoline Mat. Ook hier sprongen de meiden netjes. Helaas wel een val in de vrije baan en een wel hele aparte hoekhalf van robbin, die helaas ook als val werd gerekend. Maar in de vrije baan werd ook een mooie dubbel salto tot stand laten zien!! Ondanks de vallen wisten de meiden met 21.20 punten de derde plaats van Nederland te behalen. De bronzen beker dus!!

Als laatste onderdeel mochten de meiden zich van hun beste kant laten zien op Plank Pegasus. Dit was het enige onderdeel die de meiden op B niveau sprongen. Ook hier sprongen de meiden weer netjes en lieten ze mooie banen zien. Dit was dan ook terug te zien in de uitslag. De meiden wisten hier met 20.85 punten de eerste plaats te behalen en mochten zich dus Bondskampioen op dit onderdeel noemen. Door deze goede score wisten de meiden zelfs bijna de titel van hoogste dagscore op Plank Pegasus te behalen. Helaas was er één team met een hogere score en mochten de meiden de grote wisselbeker helaas dus niet in ontvangst nemen.


Senioren.
De senioren konden nog lekker uitslapen. Zij moesten zich bewijzen in de middag. De meiden deden mee op drie onderdelen en deden mee op het A niveau. Als eerste onderdeel mochten ze beginnen bij Trampoline Pegasus. Hier sprongen ze erg netjes en wisten ook de hoogste score op de netheid te behalen. Helaas was het net te weinig voor een podium plaats. De meiden zijn met 20.25 toch netjes vierde van Nederland geworden.

Als tweede onderdeel mochten de meiden knallen op hun koningsonderdeel, Trampoline Mat. Na een wat hectisch (Tessa miste bij de opmars) mochten ze beginnen. Ze lieten erg mooie sprongen zien, en sprongen een dubbel salto en veel dubbele schroeven. Wel hadden ze een val in de vrije baan, maar ook op dit onderdeel wisten ze de hoogste score bij de netheid neer te zetten. Hierdoor behaalde met 20.30 punten de tweede plaats van Nederland en mochten dus de zilveren beker in ontvangst nemen.

Als derde en laatste onderdeel waren de meiden aan de beurt op Trampoline Tafel. Ook op dit onderdeel sprongen de meiden erg netjes en wisten ze weer de hoogste score op de netheid neer te zetten. Ze lieten mooie sprongen zien en hadden geen vallen. Op dit onderdeel wisten ze met 19.35 punten weer de tweede plaats van Nederland te behalen. Ze hadden een heel klein verschil van 0.3 op de nummer één.

Een zeer geslaagde dag voor de meiden en trainer dus!!! Gefeliciteerd allemaal!!


De volledige uitslag is te vinden met de volgende link:
http://kngu.nl/nl/club-en-sporter/sportaanbod/groepsspringen/nieuws/2013/02/~/media/Groepsspringen/documenten/Uitslagen/Uitslag%20NK%20Groepsspringen%20te%20Ede%20totaal.ashx

De foto's:En de filmpjes komen zo snel mogelijk bij het kopje filmkanaal!