16 feb. 2014

Prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap!

Op zaterdagochtend 8 februari reden de dames van springgroep Elistha Elst vol spanning naar het Friese Surhuisterveen voor het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen
Vele teams streden daar om de landelijke titel. Waar het juniorenteam ’s morgens deelnam aan de B-lijn, sprong het seniorenteam mee op A-lijn, het hoogst haalbare niveau. Gespannen, en onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” verscheen het juniorenteam ’s morgensvroeg aan de startlijn van het NK. Dat het ook nog eens het eerste NK van de jonge meiden was, maakte het nog extra spannend. 
De wedstrijd liep ontzettend soepel voor het juniorenteam, wat zich ook resulteerde in mooie prijzen. Op de onderdelen Minitrampoline-Pegasus en Minitrampoline-Mat vielen zij helaas net buiten de prijzen met een 6e  (score 18,75) en 4e ( score 21,10) plaats. Op het onderdeel Plank-Pegasus werd hun harde inzet beloond met een prachtige tweede plaats met een score van 17,35. Om de toen al geweldige dag te kronen, behaalde zij de landelijke titel Nederlands Kampioen op het onderdeel Trampoline-Tafel met een score van 24,65 (!). Zo werden hun inspanningen de afgelopen maanden meer dan dik beloond.’s Middags ving het dames Senioren A-team aan op het NK in een pittige categorie met sterke tegenstanders. Zij mochten hun kunsten laten zien op het onderdeel Trampoline-Tafel. Door een aantal fouten die zij zich niet konden permitteren, moesten zij helaas genoegen nemen met de 5e plaats met een score van 22,6. Voor het eerst zonder prijs naar huis was even slikken voor de dames en trainer Cyril, maar des te gemotiveerder zijn zij voor de eerstvolgende wedstrijd. Dit mocht de vreugde van het juniorenteam natuurlijk niet drukken. Beide teams kunnen met een glimlach terugkijken op een leerzame en innoverende wedstrijd!!

Gefeliciteerd!!